• Chcete vyniknout? Musíte pracovat, zatímco jiní se baví.
  • Nikdy se nenech ovládat jídlem.
  • To jídlo vypadá moc dobře, ale já, já vypadám mnohem líp!

Kaše z rýže basmati

29. ledna 2011 v 16:16 |  Recepty
Kaše z rýže basmati
Rýže basmati patří k nejjemnějším a nejchutnějším rýžím. Její nezaměnitelná oříšková příchuť se promítá i v této rychlé a k přípravě jednoduché kaši.


Ingredience: 
80 g rýže basmati 
15-20 g sušeného 
rýžového nápoje 
špetka skořice 
zavařené švestky ve vlastní šťávě bez cukru





Příprava:
Odváženou rýži promyjeme, přilijeme 350 ml studené vody a dáme pomalu vařit. Až začne vařit, jednou ji promícháme ode dna, aby se odlepila, a pak ji vaříme na mírném plameni  bez míchání. 

Jakmile se voda při pomalém varu vyvaří, rýže by měla být uvařena do měkka, což je ve srovnání s normální rýží podstatně rychleji, asi za 10-13 minut. Pro přípravu kaše k ní nyní přidáme sušený rýžový nápoj a ještě naředíme vodou do požadované hustoty (cca 100 ml i více). Kaši krátce povaříme za míchání se špetkou skořice a můžeme podávat. 

Kaši můžeme ji zpestřit politím šťávou ze švestek bez cukru, které jsou přirozeně sladké samy o sobě. Zavařené švestky servírujeme jako přílohu.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama